Australia a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 de la debutul pandemiei

  • 28 August 2021 15:40
Australia a înregistrat cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 de la debutul pandemiei

Australia a înregistrat sâmbătă 1.126 de contagieri cu COVID-19, un nou record zilnic de la începerea pandemiei în această țară care își propune o nouă abordare a strategiei "zero COVID-19" implementată până în prezent, relatează EFE, potrivit Agerpres..

Majoritatea cazurilor, 1.035, au avut loc în statul New South Wales, epicentrul acestui val care a început în iunie și care a făcut să crească numărul cazurilor asociate variantei Delta, identificată prima oară în India.

Mai mult de jumătate dintre cei 25 de milioane de rezidenți australieni se află în prezent în lockdown, inclusiv locuitorii din Sydney, obligați să rămână în propriile locuințe de peste două luni.

Campania de vaccinare, la început foarte lentă, s-a accelerat în ultimele săptămâni odată cu livrările de noi doze, permițând unei treimi din populația adultă din Australia să fie vaccinată cu schemă completă.

Premierul australian, Scott Morrison, a anunțat vineri că minorii între 12 și 15 ani vor putea fi programați pentru a fi vaccinați începând cu data de 13 septembrie.

Grupul consultativ tehnic australian pentru imunizare (ATAGI) a ajuns la concluzia că vaccinul Pfizer este "sigur și eficient" pentru această categorie de vârstă și a recomandat includerea sa în campania națională de vaccinare.

Guvernul central și statele australiene speră să ajungă la un procent de 70% - 80% la sută de populație vaccinată pentru a putea să relaxeze restricțiile antiepidemice, să anuleze lockdown-ul și să redeschidă frontierele internaționale, închise din martie 2020.

Până în prezent, peste 6,6 milioane de australieni, reprezentând 32,3% dintre cetățenii cu vârste de peste 16 ani, au fost vaccinați cu schemă completă.

După închiderea frontierelor și impunerea de lockdown-uri timpurii, Australia a ținut sub control pandemia de COVID-19, însă varianta Delta a dus la o creștere consistentă a numărului de infectări, ridicând bilanțul total la peste 47.120 de cazuri și 986 de decese.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău