Aureliu Ciocoi: Starea de urgență propusă de Guvern este folosită în scopuri politice

  • 08 Aprilie 2021 08:09
Aureliu Ciocoi: Starea de urgență propusă de Guvern este folosită în scopuri politice

Prim-ministrul interimar Aureliu Ciocoi recunoaște că instituirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile este nejustificată, iar propunerea termenului de 2 luni nu aparține Guvernului. Potrivit lui Ciocoi, Executivul interimar a lăsat la discreția Parlamentului stabilirea perioadei stării de urgență, deputații fiind cei care au stabilit perioada de 60 de zile, notează IPN.

Premierul interimar spune că instituirea stării de urgență pentru o perioadă de 60 de zile este lipsită de logică, în condițiile în care se impunea introducerea stării de urgență doar pentru o lună, cu posibilitatea prelungirii ei.

„Cred că 30 de zile ar fi fost suficient, dar în hotărârea cu care am mers noi în fața Parlamentului, nu am indicat niciun termen. Se putea de instituit, inițial, stare de urgență pentru o perioadă de 30 de zile și, ulterior, în funcție de evoluția epidemică să se decidă, dacă se prelungește sau nu. Pot să recunosc că recomandarea cu care a venit Guvernul în fața Parlamentului a fost folosită în scopuri politice”, a spus Aureliu Ciocoi, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Amintim că instituirea stării de urgență, votată de deputații PSRM și ai Partidului Șor a fost criticată de opoziție, care consideră că este folosită în vederea amânării declanșării alegerilor anticipate. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău