Aureliu Ciocoi spune că interdicția de a ieși în parcuri nu-și are locul și promite că va fi revizuită

  • 06 Aprilie 2021 07:56
Aureliu Ciocoi spune că interdicția de a ieși în parcuri nu-și are locul și promite că va fi revizuită

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a recunoscut, după ședința Centrului unic de comandă a stării de urgență, că în dispoziția nr. 1 a Comisei pentru Situații Excepționale (CSE) a fost admisă adoptarea unui punct care a dus la anumite neînțelegeri în societate. Este vorba despre interdicția de a efectua plimbări în parcuri, păduri, zone de agrement. Potrivit lui, astfel de restricții își au locul când se impune izolarea toată a populației la domiciliu și promite că la următoarea ședință a CSE va fi revizuit acest punct, transmite IPN.

„Recunosc, ca președinte al Comisei Situații Excepționale, că a fost o acțiune nu foarte bine gândită, în situația în care municipiul Chișinău, orașul Bălți, și în general Republica Moldova nu cade sub incidența blocajului, carantinei, sau mai nou lockdown-ului”, a adăugat Aureliu Ciocoi.

Parlamentul a decis, în data de 31 martie, să instituie stare de urgență în Republica Moldova pentru 60 de zile, în perioada 1 aprilie – 30 mai. A doua zi, Comisia Națională pentru Situații Excepționale a instituit regim special de circulație a persoanelor în Bălți și Chișinău. În ambele municipii se interzice circulația persoanelor în afara locuinței de la ora 23.00 până la 05.00, de pe 3 aprilie. Excepții fac deplasările în interes profesional, cele pentru asistență medicală sau achiziționare de medicamente. De asemenea, Comisia a interzis circulația și aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, terenuri de joacă, terenuri sportive și zone de agrement, iar toți cei care se vor găsi în afara domiciliului sunt obligați să posede un act de identitate.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău