Audieri parlamentare privind evoluția anchetei în cazul fraudei bancare

  • 17 Noiembrie 2016 11:45
Audieri parlamentare privind evoluția anchetei în cazul fraudei bancare

Procurorul general interimar, guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, dar și reprezentanții Centrului Național Anticorupție urmează să fie audiați în Parlament cu privire la evoluția anchetei în cazul fraudei bancare, dar și cu privire la procesul de recuperare a mijloacelor financiare deturnate.

Audierile urmează să aibă loc la solicitarea deputaților liberal-democrați, propunerea fiind susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședința de joi, 17 noiembrie, transmite IPN.

Deputatul PLDM, Iurie Țap, a declarat că a trecut aproape un an de la ultimele audieri cu privire la frauda bancară și acum e timpul de a reveni la subiect în plenul legislativului.

Deputatul Partidului Socialiștilor, Vasile Bolea, a declarat că au trecut doi ani de la „vestita epopee a furtului miliardului” și oamenii trebuie să cunoască care este suma banilor recuperați până acum și ce acțiuni urmează a fi întreprinse mai departe.

Liderul fracțiunii Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, a menționat că susține propunerea colegilor liberal-democrați. Parlamentarul a solicitat că funcționarii audiați să prezinte și lista cu persoanele care au beneficiat de credite neperformante, astfel încât oamenii să cunoască cine a luat bani și nu i-a întors, comițând astfel, potrivit lui, un abuz clar.

Liderul Partidului Comuniștilor, deputatul Vladimir Voronin, a declarat că susține organizarea audierilor, insistând și el să fie prezentată lista beneficiarilor de credite, astfel încât „să vedem de unde a început această cumetrie”.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că audierile urmează să fie organizate săptămâna viitoare sau peste o săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău