Au intrat în vigoare restricțiile în raioanele din regiunea Odesa, care se învecinează cu R. Moldova

  • 23 Mai 2022 16:29
Au intrat în vigoare restricțiile în raioanele din regiunea Odesa, care se învecinează cu R. Moldova

De luni, restricțiile de regim au intrat în vigoare în raioanele din regiunea Odesa, care se învecinează cu R. Moldova. Potrivit agenției Infotag, acest lucru a fost anunțat de Serviciul de stat de grăniceri al Ucrainei.

Potrivit sursei, din 23 mai 2022, în raioanele Odesa, Belgorod-Dnestrovsk și Bolgradsk din regiunea Odesa sunt introduse restricții care vizează "asigurarea măsurilor de consolidare a securității naționale și a apărării Ucrainei în legătură cu agresiunea militară a Federației Ruse".

În aceste raioane, în special, este interzisă circulația altor persoane decât populația locală și a persoanelor care lucrează pe teritoriul indicat, proprietarilor de terenuri, precum și trecerea în tranzit a persoanelor care călătoresc la rude și dețin o invitație legalizată. De asemenea, pietonilor și bărbaților ucraineni cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani li s-a interzis să circule pe ruta Odesa-Reni în apropierea satului Palanca (Moldova), cu excepția celor care au temeiuri legale pentru a călători în străinătate.

În același timp, pe site-ul administrației orașului Odesa se explică că "transportul public nu este interzis, autostrada Odesa-Reni nu este închisă, călătoria pe aceasta este posibilă pentru cetățenii de ambele sexe".

"Restricțiile de regim se referă, în special, la verificări suplimentare ale persoanelor în vederea respectării scopului călătoriei. Adică, la punctele de control din Mayaki (Palanka - "I.") și Udobnoe, polițiștii de frontieră au dreptul să verifice suplimentar intențiile călătorilor. Dacă se constată confirmarea scopului călătoriei (activitate oficială, mersul la locul de reședință și înregistrare, bilete de deplasare ulterioară etc.) și în timpul interogatoriului polițistul de frontieră nu are suspiciuni cu privire la intențiile persoanei de a utiliza zona în scop infracțional, aceasta își poate continua călătoria în mod obișnuit", a explicat consiliul orășenesc într-un comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău