Au intrat în vigoare alocațiile majorate pentru copiii cu cetățenie română. Plățile se vor face peste o lună

  • 01 Aprilie 2019 11:40
Au intrat în vigoare alocațiile majorate pentru copiii cu cetățenie română. Plățile se vor face peste o lună

Majorarea alocațiilor pentru copii a intrat în vigoare de luni, 1 aprilie, potrivit Ordonanței 9/2019, stabilită în luna martie de Guvernul României. Potrivit actului normativ, primele plăți majorate se vor face însă în luna mai.

Reprezentanții Ministerului Muncii de la București au precizat, pentru MEDIAFAX, că majorarea alocațiilor intră în vigoare de la 1 aprilie, însă, potrivit Ordonanței de Urgență 9, din luna martie, plățile se vor face luna următoare, respectiv în mai.

Potrivit OUG, alocația de stat pentru copii se stabilește în cuantum de 300 lei românești (echivalentul aproximativ a 1200 lei moldovenești) pentru copii în vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani în cazul copilului cu handicap, 150 lei românești (echivalentul aproximativ a 650 lei moldovenești) pentru copiii cu vârsta cuprinsa între 2 și 18 ani și 300 lei pentru copiii cu vârsta între 3 și 18 ani în cazul copilului cu handicap.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, declara recent că nu există riscul ca aceste alocații să nu fie acordate și susține că aceste categorii defavorizate „sunt exploatate din punct de vedere politic”. Budăi a mai precizat faptul că în cazul în care va fi necesar, se vor suplimenta fondurile la rectificarea bugetului, pentru asigurarea acestor alocații.

Parlamentul a votat, în februarie, în plen reunit, un amendament al PNL la bugetul de stat care prevede majorarea alocației copiilor, cu vârsta cuprinsă între 2 și 18 ani, de la 84 de lei la 150 de lei.

sursa: mediafax

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău