Au început alegerile în Rusia

  • 17 Septembrie 2016 21:23
Au început alegerile în Rusia

Este zi de reflecție în Rusia, înaintea alegerilor parlamentare de duminică 18 septembrie.

Într-o țară cu 11 fusuri orare, alegătorii au început deja să voteze în regiunile îndepărtate ale Federației Ruse. În premieră, scrutinul este organizat în regiunea Crimeea, anexată de la Ucraina în anul 2014.

Dintre cei 450 de deputați, jumătate vor fi aleși pe liste de partid, jumătate în circumscripții uninominale. Scrutinul se va desfășura și în Crimeea și Sevastopol. Kievul și Washingtonul au declarat deja că nu vor recunoaște alegerile în aceste două teritorii.

La alegerile pe liste, unde pragul electoral a fost coborât de la 7 la 5 procente, participă 14 partide. Conform sondajelor, însă, doar cele patru partide prezente în actuala Dumă de Stat au șanse să depășeașcă baremul de cinci procente.

În ultimul sondaj, lider detașat cu peste 41% este Partidul Rusia Unită, care se poziționează, în primul rând, ca partidul președintelui Vladimir Putin și al cărui lider oficial este premierul Dmitri Medvedev. Pe locul doi, cu 12,4%, se află Partidul Liberal Democrat al populistului și naționalistului Vladimir Jirinovski, urmat cu 7,5 procente de Partidul Comunist și 6,4 de partidul de stânga Rusia Justă. Celelalte 10 partide aveau între 2,4 și 0%.

Amintim că Rusia va deschide în Transnistria 22 de secții de votare la alegerile în Duma de Stat care vor avea loc la 18 septembrie, în pofida nemulțumirilor formulate de către autoritățile de la Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău