Au fost aprobate 31 de proiecte investiționale PARE 1+1

  • 07 Noiembrie 2016 16:18
Au fost aprobate 31 de proiecte investiționale PARE 1+1

Comitetul de supraveghere al Programului de atragere a remitențelor în economie PARE 1+1 a aprobat finanțarea a 31 de proiecte investiționale. Suma totală a grantului pentru aceste proiecte investiționale este de peste 6 milioane de lei, transmite IPN.

Iulia Iabanji, șefa Organizației pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), a comunicat că din totalul proiectelor acceptate spre finanțare 29% sunt create de lucrătorii migranți care s-au întors de peste hotare, iar 71% au fost constituite de rudele de gradul I. „Din proiectele aprobate spre finanțare, 19 afaceri sunt create și administrate de către tineri. Implementarea acestora va contribui la crearea a circa 130 de locuri noi de muncă ”, a specificat Iulia Iabanji.

19 afaceri sunt lansate în agricultură și orientate spre diferite tipuri de activitate, printre care cultivarea cerealelor și viței de vie, creșterea plantelor și animalelor, apicultură. Opt întreprinderi activează în domeniul prestării serviciilor și patru întreprinderi în industria prelucrătoare.

Analiza provenienței remitențelor relevă faptul că cei 31 de solicitanți investesc sursele financiare provenite din munca desfășurată în Italia, Federația Rusă, Marea Britanie, Irlanda, România, Georgia, Spania și alte state.

În anul 2016, au fost aprobate 114 cereri de finanțare nerambursabilă în sumă totală de 22,35 milioane de lei, care vor contribui la efectuarea investițiilor cumulative de peste 68 de milioane de lei. În perioada lunilor mai – octombrie 2016 au fost instruiți 195 de beneficiari, inclusiv unii înscriși la program în anii precedenți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău