Au fost acreditați primii observatori pentru alegerile locale

  • 10 Aprilie 2015 15:22
Au fost acreditați primii observatori pentru alegerile locale

Comisia Electorală Centrală a acreditat astăzi primii observatori naționali din partea Asociației „Promo-LEX” pentru monitorizarea alegerilor locale generale din 14 iunie, transmite IPN.

Solicitat de IPN, ofițerul de presă al asociației, Carolina Bondarciuc, a declarat că cei 23 de observatori acreditați în ședința de vineri vor face parte din echipa centrală, însă ulterior vor fi depuse solicitări pentru acreditarea a câteva sute de observatori care se vor deplasa în teritoriu. Mandatul de observator permite monitorizarea campaniei electorale în întregime, a procesului de votare, de numărare a voturilor, dar și monitorizarea post-scrutin, până când rezultatele alegerilor sunt validate.

Potrivit unui comunicat de presă remis de CEC, persoanele acreditate se vor călăuzi de Constituția Republicii Moldova, Codul Electoral, Regulamentul privind statutul observatorilor și procedura de acreditare a acestora, aprobat de CEC, precum și de tratatele internaționale la care Republica Moldova este parte.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău