Atragerea studenților străini în Republica Moldova - o prioritate a colaborării dintre Asociația de Turism Medical și USMF „Nicolae Testemițanu”

  • 15 Aprilie 19:24
Atragerea studenților străini în Republica Moldova - o prioritate a colaborării dintre Asociația de Turism Medical și USMF „Nicolae Testemițanu”

Asociația de Turism Medical din Moldova și Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” au semnat un Memorandum de colaborare. Parafarea documentului vine să consolideze parteneriatul între cele două instituții și să deschidă calea către noi oportunități de dezvoltare a infrastructurii medicale, de organizare a stagiilor pentru medici și farmaciști peste hotare, dar și de atragere a studenților străini în țara noastră.

„Pe lângă faptul că ne angajăm să promovăm USMF Nicolae Testemițanu pe plan internațional, ne propunem, de asemenea, să atragem investiții și sponsori care ar fi dispuși să construiască un spital universitar. Accentul trebuie pus pe cercetare și inovație”, a subliniat dr. Natalia Ciobanu, președinta Asociației de Turism Medical din Moldova. 

„Ne bucurăm să fortificăm colaborarea noastră și rămânem deschiși pentru realizarea proiectelor comune cu impact major pentru instituție, studenți și întreaga societate. Ne dorim inclusiv integrarea inteligenței artificiale și a tehnologiilor moderne în educația medicală, dar și să implementăm platforme de telemedicină ce ar îmbunătăți formarea abilităților practice pentru studenți”, a menționat prof. Emil Ceban, rectorul USMF „Nicolae Testemițanu”. 

Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova se menține în top 10% în Global Aggregate Ranking, pentru al treilea an consecutiv, regăsindu-se printre cele mai bune 2500 de universități din lume. În cadrul instituției de învățământ superior își fac studiile 6507 studenți, dintre care 2000 sunt studenți internaționali, veniți din 41 de țări ale lumii. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:7,2 m/s
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
17
Sun
16
Arhivă Radio Chișinău