Atmosferă de Crăciun în Chișinău

  • 19 Decembrie 2014 15:46
Atmosferă de Crăciun în Chișinău

Târguri de Crăciun, acțiuni de caritate, concerte și festivaluri de colinde. Așa sunt marcate sărbătorile de iarnă la Chișinău.

Orașul a fost deja împodobit cu mii de luminițe. Bradul din Piața Marii Adunări Naționale adună zeci de copii la poalele lui. În așteptarea zăpezii, cu mic cu mare, chișinăuenii spun că simt deja atmosfera de Crăciun în suflet.

La Chișinău pregătirile sunt în toi. La fel cum s-a întâmplat și anul trecut, în Parcul Catedralei, din preajma Pieței Marii Adunări Naționale a început deja amenajarea unui orășel de Crăciun. În zecile de căsuțe din lemn, chișinăuenii dar și oaspeții care vor vizita orașul în aceste zile, vor putea procura diferite articole de sărbătoare, dulciuri, plăcinte și vin fiert.

În centrul Chișinăului, bradul împodobit, dar și mini-orășelul de distracții amenajat cu carusele, trenulețe, sau ponei numai buni de călărit, sunt atracția principală a copiilor.

În Republica Moldova se sărbătorește Crăciunul și Anul Nou atât pe stil nou cât și pe stil vechi, astfel sărbătorile încep în decembrie și durează, în fiecare an, până pe 14 ianuarie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
15,52
Cer fragmentat
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău