Atenționarea ANSA, înainte de Paște: Carnea și produsele din carne din Ucraina ar putea fi infestate

  • 04 Aprilie 2018 13:05
Atenționarea ANSA, înainte de Paște: Carnea și produsele din carne din Ucraina ar putea fi infestate Sursa: Agro TV

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) atenționează locuitorii din regiunile limitrofe Ucrainei să nu procure și să nu importe carne și produse din carne de porcină din țara vecină.

Potrivit unui comunicat al ANSA, această avertizare vine în urma existenței focarelor de pestă porcină africană în Ucraina și este făcută în contextul pregătirilor pentru Sărbătorile de Paști, 

„Respectarea restricțiilor de import a cărnii și a produselor din carne de porcină este o condiție obligatorie pentru toată lumea. Doar renunțând la procurarea și importul ilicit al acestui produs, putem exclude riscul sporit de pătrundere a bolii periculoase pe teritoriul republicii”, susțin reprezentanții Agenției.

Conform ordinului directorului General ANSA, Gheorghe Gaberi, inspectorii din toate subdiviziunile instituției vor intensifica, în perioada sărbătorilor pascale, controalele în unitățile de comerț și în piețele alimentare pentru a combate comerțul ilicit de carne și produse din carne importate.  

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:50 %
Vint:3,09 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău