Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bosnia și Herțegovina. Anunțul MAE de la București

  • 04 Octombrie 19:06
Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bosnia și Herțegovina. Anunțul MAE de la București

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bosnia și Herțegovina (BiH) că autoritățile locale au emis pentru intervalul 4 - 6 octombrie cod roșu pentru întregul teritoriu al țării din cauza furtunilor puternice și a ploilor torențiale.

Mai multe drumuri au fost închise, iar ruta M17 a devenit pe largi porțiuni impracticabilă, informează Agerpres, potrivit Digi24.         

Pentru informații actualizate, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic local: www.fhmzbih.gov.ba și rhmzrs.com.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 și +38733214022, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în BiH: +38761428354.

MAE de la București recomandă cetățenilor români consultarea paginilor de Internet consular-protection.ec.europa.eu, sarajevo.mae.ro și www.mae.ro. 


Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:72 %
Vint:4,12 m/s
Sat
21
Sun
17
Mon
13
Tue
14
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău