Atenționare de călătorie pentru Franța, emisă de MAE România

  • 07 Noiembrie 2023 16:36
Atenționare de călătorie pentru Franța, emisă de MAE România

Ministerul Afacerilor Externe informează, marți, cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Franceză că pentru următoarele 36 de ore agenția locală de meteorologie a anunțat emiterea unui Cod roșu de inundații pentru departamentul Pas-de-Calais și un Cod portocaliu de inundații pentru departamentul Nord, relatează Agerpres.

De asemenea, a fost emis un Cod portocaliu de vânt, ploi abundente și inundații pentru alte 5 departamente din Franța – Deux-Sevres, Charante-Maritime, Charante, Dordogne, Gironde, precizează un comunicat al MAE transmis marți.

Conform sursei citate, autoritățile franceze recomandă cetățenilor să urmărească evoluția fenomenelor meteorologice, să evite zonele afectate, condițiile de circulație putând fi extrem de dificile la nivelul rețelei rutiere și/sau feroviare.

Totodată, MAE avertizează că pot fi posibile întreruperi ale curentului electric, alunecări de teren și prăbușiri ale unor diguri sau poduri.

Cetățenii români se pot informa în timp real în legătură cu situația meteorologică accesând pagina de internet www.meteofrance.com, iar informații actualizate privind circulația feroviară pot fi regăsite consultând site-ul SNCF: https://www.sncf.com/fr/tempeteciaran.

Ministerul Afacerilor Externe mai informează că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Paris: +33147052966 și +33147052755.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție următoarele telefoane de permanență, în funcție de circumscripția consulară de reședință, astfel:

– Consulatul General al României la Paris: +33680713729;
– Consulatul General al României la Marsilia: +33610027164;
– Consulatul General al României la Lyon: +33643627736;
– Consulatul General al României la Strasbourg: +33627050022.

Ministerul Afacerilor Externe mai recomandă consultarea paginilor de Internet: http://paris.mae.rohttps://cgparis.mae.ro/http://lyon.mae.rohttp://marsilia.mae.rohttp://strasbourg.mae.rowww.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,09 m/s
Sat
26
Sun
26
Mon
25
Tue
26
Wed
27
Arhivă Radio Chișinău