Atenționare de călătorie în Grecia emisă de la MAE România

  • 26 Ianuarie 2023 08:53
Atenționare de călătorie în Grecia emisă de la MAE România

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Grecia, unde până vineri este în vigoare un Cod roșu de precipitații, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Astfel, va fi perturbată circulația rutieră, feroviară, orarul curselor aeriene și navigația maritimă, transmite News.ro.

Potrivit MAE, pentru perioada 25-27 ianuarie, Serviciul Național de Meteorologie (EMY) al Republicii Elene a emis un cod roșu de precipitații mixte, însoțite de descărcări electrice, intensificări însemnate ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie, pentru întreg teritoriul elen, în contextul meteorologic atipic ce caracterizează acest interval de timp. Vor fi înregistrate ninsori abundente în zonele de deal și în masivele muntoase din regiunile centrale și de nord ale țării, scrie G4Media.

Astfel, se vor înregistra perturbări atât în circulația rutieră și feroviară, cât și în orarul curselor aeriene, precum și întreruperi ale navigației maritime.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.emy.gr, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro și reamintește că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău