ATENȚIE! Precizări referitor la trecerea frontierei Croației și Ungariei

  • 18 Septembrie 2015 18:16
ATENȚIE! Precizări referitor la trecerea frontierei Croației și Ungariei

Cetățenii moldoveni sunt atenționați referitor la faptul că autoritățile din Croația au luat măsuri de închidere, pe o perioadă nedeterminată, a 7 din cele 8 puncte de trecere a frontierei cu Serbia.

Este vorba despre Tovarnik, Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina și Erdut. În acest moment, frontiera poate fi traversată printr-un singur punct – Bajakovo, situat pe autostrada Belgrad-Zagreb, transmite IPN.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că în ceea ce privește circulația feroviară, toate trenurile de pasageri pe ruta Croația-Slovenia au fost suspendate, inclusiv trenurile cu destinație spre țările din vestul Europei și cele care tranzitau Slovenia. Trenurile pe ruta internă Vinkovci - Vukovar au fost, de asemenea, suspendate, transportul făcându-se cu ajutorul autocarelor. Din cauza fluxului masiv de migranți, au fost înregistrate probleme în gara din localitatea Tovarnik, aflată în apropierea punctului de frontieră dintre Croația și Serbia, pe ruta feroviară Belgrad-Zagreb. Autoritățile croate nu au decis o eventuală suspendare a traficului feroviar pe ruta Belgrad-Zagreb.

Având în vedere că situația de la fața locului poate suferi modificări în orice moment, se recomandă cetățenilor  care doresc să se deplaseze în Croația, să consulte paginile de internet, unde informația se actualizează constant, și anume: www.hak.hr; www.hznet.hr; www.portauthority.hr; www.ccaa.hr.

Totodată, în contextul situației create, MAEIE aduce la cunoștință faptul că, începând de astăzi, ora 08.00, autoritățile din Ungaria au decretat stare de criză pentru încă 4 cantoane în sud-vestul Ungariei, respectiv Zala, Vas, Baranya și Somogy. Măsura în cauză va rămâne în vigoare cel târziu până la data de 18 martie. De asemenea, MAEIE atenționează că, începând cu data de 15 septembrie a fost modificată legislația maghiară în domeniul migrației ilegale, astfel încât, persoanele care trec ilicit hotarul Ungariei riscă până la 5 ani de închisoare.

Pentru mai multe informații cetățenii Republicii Moldova pot apela la Centrul de Apel al MAEIE, din Republica Moldova la numărul de telefon 080090990 (apel gratuit) și din străinătate: +373 22 788 722.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău