Atenție, o nouă schemă de escrocherie! CNAM și premierul Dorin Recean vin cu avertizări: „Anunțați poliția”

  • 02 Octombrie 18:32
Atenție, o nouă schemă de escrocherie! CNAM și premierul Dorin Recean vin cu avertizări: „Anunțați poliția”

Dacă primiți apeluri telefonice despre datoriile la fondul de asigurare medicală obligatorie, anunțați poliția. Este avertismentul lansat de Compania Națională de Asigurări în Medicină, în contextul în care persoane necunoscute sună cetățenii, prezentându-se drept angajați ai companiei și solicitându-le datele bancare sau achitarea datoriilor. Și Dorin Recean a publicat un mesaj de avertizare pe rețelele de socializare, atenționând cetățenii că aceste mesaje sunt false.

Nu transmiteți bani sau date personale în astfel de situații. Aceasta este o schemă de escrocherie, în care persoane necunoscute se prezintă fals drept angajați CNAM”, precizează instituția.

În ceea ce-i privește pe cetățenii Republicii Moldova aflați peste hotare, CNAM informează că cei care au un termen mai mare de 183 de zile pe parcursul anului bugetar nu sunt obligați să achite prima de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul respectiv.

Potrivit CNAM, toți cei care doresc să afle informații despre statutul lor în sistemul de asigurare medicală obligatorie ori au întrebări/precizări legate de asigurarea medicală pot accesa pagina web a CNAM la rubrica Servicii, subrubrica „Verificarea statutului AOAM”, sau pot apela serviciul telefonic Info CNAM – 0 800 99999.

Și Dorin Recean a venit cu un anunț „de ultimă oră” în privința acestei scheme de escrocherie. 

În legătură cu mesajele primite recent de cetățeni, din țară și din diasporă, de la Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), vă atenționez că aceste mesaje sunt false. Vă îndemnăm să nu accesați linkurile și să nu efectuați nicio plată în urma acestor notificări.

La moment, analizăm posibilitatea unei diversiuni și am inițiat o investigație internă pentru a clarifica situația”, anunță Dorin Recean.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
20
Sat
21
Sun
16
Mon
14
Arhivă Radio Chișinău