Atentatul sinucigaș din Afganistan | Un militar român a murit

  • 05 Septembrie 2019 13:03
Atentatul sinucigaș din Afganistan | Un militar român a murit

Un militar român a murit în Afganistan într-o explozie provocată de o mașină capcană care a fost detonată în capitala afgană Kabul, a anunțat Ministerul Apărării de la București, scrie Mediafax.

Militarul român se afla în timpul unei misiuni de patrulare mixtă în apropiere de Green Zone din Kabul, potrivit sursei citate.

Potrivit sursei citate, informații suplimentare referitoare la identitatea militarului vor fi difuzate după anunțarea familiei acestuia, conform procedurilor în vigoare.

O mașină încărcată cu explozibil a fost detonată joi în estul capitalei afgane Kabul, în apropierea zonei în care se află misiunile diplomatice străine, printre care ambasada Statelor Unite și sediul misiunii NATO, au anunțat oficialii locali, citați de Associated Press.

Cel puțin zece persoane au murit și alte 40 au fost rănite, a transmis directorul spitalului la care au fost transportate victimele.

Un reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul a decedat, iar altul a fost grav rănit după atacul terorist care a avut loc în Kabul, Afganistan, anunță marți Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Mănescu, a declarat, marți seară, că atacul terorist de la Kabul a vizat Ambasada României, precizând că a fost vorba de un asalt susținut timp de câteva ore și că imobilul respectiv nu mai poate fi utilizat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:4,12 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău