Atentatele de la Bruxelles: Poliția i-a identificat pe atacatori

  • 23 Martie 2016 10:43
Atentatele de la Bruxelles: Poliția i-a identificat pe atacatori

Surse polițienești din Belgia i-au identificat pe frații El Bakraoi ca fiind doi atacatori sinucigași, implicați în atacurile de pe aeroportul din Bruxelles, a informat media de stat.

Ei se aflau în vizorul poliției dar nu pentru activități teroriste, ci pentru tâlhării.  

Cel de-al treilea terorist căutat de autoritățile belgiene după ce a fost filmat de camerele de supraveghere de pe aeroportul din Bruxelles este Najim Laarchraoui. Bărbatul în vârstă de 25 de ani a fost implicat și în atentatele de la Paris.

Transportul feroviar și cel public s-au reluat. Și circulă și pe magistralele din Bruxelles, cu excepția zonelor afectate de exploziile de ieri.

În paralel, autoritățile au programat o nouă reuniune a celulei de criză și ar putea anunța noi măsuri de securitate.

Percheziții și raiduri ale forțelor speciale s-au desfășurat până târziu în noapte în mai multe cartiere ale Bruxellesului. S-au găsit noi explozibili și un steag al organizației teroriste Stat Islamic, care a și revendicat atacurile. La locul atentatelor, legiștii au lucrat fără oprire încă de ieri dimineață, iar o delegație a FBI și poliției din New York va sosi la Bruxelles să ajute în anchetă.

După apariția primelor fotografii ale suspecților, polițiștii belgieni au primit o informație extrem de importantă. Taximetristul care i-a dus la aeroport pe cei trei i-a recunoscut, a contactat poliția și a dezvăluit de la ce adresă i-a luat pe suspecți. Era vorba de o locuință închiriată foarte recent în cartierul Schaerbeek. Zona a fost imediat împânzită de mașini de poliție, de pompieri, vehicule blindate și elicoptere care survolează fără oprire. La adresa semnalată, polițiștii au făcut descoperiri importante: un steag ISIS, o bombă cu cuie și substanțe chimice.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Nori împrăștiați
Umiditate:55 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău