Atentat cu vehicul-capcană vizând cetățeni turci, comis în Somalia de gruparea islamistă al-Shabaab

  • 18 Ianuarie 2020 18:21
Atentat cu vehicul-capcană vizând cetățeni turci, comis în Somalia de gruparea islamistă al-Shabaab

"Teroriștii au vrut să ucidă cetățeni turci care lucrează la construcția drumului dintre Mogadiscio și Afgoye", a declarat pentru dpa purtătorul de cuvânt al guvernului somalez Ismael Mukhtar Omar.


Omar a spus că în spatele atacului s-au aflat militanți islamiști al-Shabaab, care și-au revendicat responsabilitatea la postul lor media Radio Andalus.

Ministrul turc al sănătății, Fahrettin Koca, a confirmat că șase cetățeni turci se numără printre răniți, dintre care doi sunt în stare critică.

Ministerul turc al Apărării a condamnat atentatul, afirmând pe Twitter că Ankara va "sta alături de frații și surorile din Somalia împotriva răului terorii''.

Acesta este cel mai recent dintr-un șir de atacuri comise de la începutul anului de acești insurgenți care au legătură cu al-Qaida. Gruparea luptă de ani de zile pentru supremație în țara din Cornul Africii. Al-Shabaab controlează suprafețe mari din sudul și centrul Somaliei și atacă în mod repetat forțele de securitate și civili în această țară și în Kenya vecină.

Forțe din Kenya și Statele Unite au ajutat guvernul Somaliei în lupta sa împotriva grupării teroriste.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Wed
5
Thu
4
Fri
5
Sat
8
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău