Ateneul Național Iași, turneu în Cahul și Orhei

  • 22 Iunie 2022 16:57
Ateneul Național Iași, turneu în Cahul și Orhei

Ateneul Național Iași se află în aceste zile în turneu în Republica Moldova. Pe scenele Centrului Raional de Cultură „Andrei Suruceanu” din Orhei și Teatrului Muzical-Dramatic „B.P.Hasdeu” din Cahul, copiii s-au putut bucura de povești în cadrul proiectului „Hai la teatru!”, inițiat de Asociația Tinerilor din Regiunea Nord-Est în parteneriat cu Ateneul Național din Iași.

Marți, 21 iunie, la Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu” din Orhei au avut loc două spectacole. Primul, în regia Ericăi Moldovan și Dumitru Florescu, prezentat la ora 12,00, a fost vizionat cu mare atenție de zecii de micuți însoțiți de părinți, scrie Infoprut.

„Capra cu trei iezi”, într-o versiune adaptată vremurilor în care trăim, îmblânzită pe alocuri pentru a șlefui imaginile dure, dar păstrând intactă esența literară, se adaugă portofoliului de spectacole pentru cei mici în urma unui efort de echipă a tuturor departamentelor Ateneului Național din Iași.

La ora 17,00, la Centrul Raional de Cultură „Andrei Suruceanu” din Orhei a fost jucat spectacolul „Făt Frumos”, cel care a adus în atenția copiilor o capodoperă a literaturii naționale.

„Făt Frumos din Lacrimă” este unul dintre basmele emblematice ale culturii românești. Publicat pentru prima dată în revista „Convorbiri literare”, încă din anii studenției marelui poet Mihai Eminescu, „Făt Frumos din Lacrimă” reiterează eternul conflict dintre bine și rău, tema principală fiind drumul inițiatic al tânărului fecior de împărat.

Miercuri, 22 iunie, actorii de la Iași au ajuns la Teatrul Muzical-Dramatic „B.P.Hasdeu” din Cahul, unde au creat o atmosferă de poveste.

„Hai la teatru” este un proiect realizat de Asociația Tinerilor din Regiunea Nord-Est cu sprijinul Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău