Atacuri aeriene masive ale Rusiei asupra centrului și vestului Ucrainei. Polonia a ridicat în aer aviația

  • 24 Martie 09:26
Atacuri aeriene masive ale Rusiei asupra centrului și vestului Ucrainei. Polonia a ridicat în aer aviația

În noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 23-24 martie, Rusia a lansat multiple atacuri aeriene asupra Ucrainei, în special asupra Kievului și regiunii vestice Lvov. Polonia a fost nevoită să-și ridice în aer aviația după ce una din rachetele lansate de Rusia a intrat în spațiul aerian al țării, transmite Radio Chișinău.

În jurul orei 03:23, Rusia a ridicat în aer 14 bombardiere strategice Tu-95MS în regiunea Saratov, care au lansat multiple rachete aer-sol asupra regiunii Lvov, ținta principală a atacului din această noapte, dar și asupra regiunilor Kiev, Poltava, Cerhivih și Jîtomîr. Atacul a durat mai mult două ore, scrie Ukrayinska Pravda

Sistemul antierian ucrainean din regiunea Kiev a raportat doborârea a în jur de zece rachete de tipul Х-101, Х-555 și Х-55. Autoritățile locale din Kiev susțin că regiunea capitalei ucrainene nu a suferit pagube majore, mai multe fragmente de rachete doborâte au căzut în pădurile din jurul orașului, iar alte două au afectat fațada unul bloc și un parc de la periferia Kievului.

În total, ucrainenii au doborât 18 rachete și 25 de drone lansate asupra teritoriului său, potrivit Forțelor Aeriene ale Ucrainei. La această oră nu se cunoaște numărul exact de rachete și drone lansate de către ruși.

Totodată, din cauza atacului masiv asupra regiunilor vestice ale Ucrainei, Forțele Aeriene din Polonia au fost nevoite să ridice în aer mai multe avioane de vânătoare F-16, pentru patrularea granițelor estice ale țării, a informat Comandamentul Operațional al Armatei Poloniei.

Ulterior, aceeași sursă a precizat că o rachetă de croazieră a încălcat spațiul aerian polonez.

Dorim să vă informăm că pe 24 martie, la 4:23, a avut loc o încălcare a spațiului aerian polonez de către una dintre rachetele de croazieră lansate în această noapte de aviația Federației Ruse. Țintele atacurilor au fost orașele din vestul Ucrainei. Obiectul a intrat în spațiul polonez din apropierea orașului Oserdów (voievodatul Lublin) și a rămas acolo timp de 39 de secunde. Pe parcursul întregului zbor, el a fost observat de sistemele radar militare. Au fost lansate toate procedurile necesare pentru a asigura siguranța spațiului aerian polonez. Printre altele, a fost activată aviația poloneză și aliată”, se arată în comunicatul Comandamentului Operațional polonez.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:5,14 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău