Atacul din aprilie asupra gării din Kramatorsk, lansat de pe teritoriul ocupat al regiunii Donețk (SBU)

  • 21 Mai 2022 16:53
Atacul din aprilie asupra gării din Kramatorsk, lansat de pe teritoriul ocupat al regiunii Donețk (SBU)

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a obținut dovezi de necontestat ale implicării invadatorilor ruși în bombardarea gării din Kramatorsk pe 8 aprilie, când 61 de persoane au fost ucise și alte 121 au fost rănite – scrie UNIAN.

„Datorită mai multor cercetări asupra traiectoriei de zbor a rachetei și analizei efectuate asupra altor aspecte, s-a putut stabili că atacul a fost lansat de pe teritoriul regiunii Donețk aflat sub ocupația temporară a Federației Ruse încă din 2014” – a transmis SBU, într-un comunicat remis sâmbătă. Instituția menționează că experții au confirmat că atacul asupra gării din Kramatorsk a fost efectuat cu o rachetă „Tocika U”.

Potrivit SBU, mai multe complexe de rachete „Tocika U” sunt amplasate în teritoriile ocupate din Donbas și au fost folosite de invadatori în ultimii opt ani. Amintim că, pe 8 aprilie 2022, ocupanții ruși au lansat un atac cu rachetă asupra gării din Kramatorsk. Aproximativ 4.000 de oameni erau în zona gării în timpul bombardamentului. Aceștia așteptau să fie evacuați în zone mai sigure din Ucraina. Atacul s-a soldat cu 61 de morți și 121 de răniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
3,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Wed
5
Thu
5
Fri
5
Sat
7
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău