Atacul de la o discotecă din Germania nu a avut motive teroriste, anunță poliția

  • 30 Iulie 2017 15:29
Atacul de la o discotecă din Germania nu a avut motive teroriste, anunță poliția

Autorul atacului de la discoteca din Konstanz, în sudul Germaniei, era un cetățean irakian care locuia în țară de mult timp și nu era solicitant de azil, a anunțat poliția, excluzând pista teroristă, scrie news.ro.

Un purtător de cuvânt al poliției din Konstanz, Fritz Bezikofer, a declarat pentru postul de televiziune N-TV că, după investigația inițială vizând evenimentele din jurul atacului armat de la clubul de noapte de la granița cu Elveția, nu există elemente care să sugereze terorismul.

« Motivele bărbatului care a acționat singur nu sunt clare”, a spus el. “Încă anchetăm, dar circumstanțele din jurul evenimentelor de la discotecă, din cursul serii, înainte de incidentul armat, sunt puțin mai clare, iar acest lucru ne-a făcut să excludem un motiv terorist”, a adăugat oficialul.

Un bărbat a deschis focul în jurul orei locale 4,30 (5.30 ora României), omorând o persoană. Atacatorul a fost ucis apoi, într-un schimb de focuri cu poliția.

Inițial, forțele de ordine au anunțat că autorul atacului, în vârstă de 34 de ani, a fost rănit grav și arestat.

Un gardian ar fi fost rănit în timp ce a încercat să îl oprească pe atacator, au declarat martori pentru postul de televiziune SWR.

De asemenea, un polițist ar fi fost rănit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:4,63 m/s
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Fri
13
Arhivă Radio Chișinău