Atacul cu rachete asupra unei rafinării din Odesa nu a făcut victime

  • 03 Aprilie 2022 13:34
Atacul cu rachete asupra unei rafinării din Odesa nu a făcut victime

Atacul cu rachete de duminică dimineața asupra unei rafinării din orașul ucrainean Odesa, în sudul țării, nu a făcut victime, a informat colonelul Vladislav Nazarov, de la Comandamentul Operativ Sud al armatei Ucrainei, transmite EFE, potrivit Agerpres.

Într-o înregistrare video difuzată pe canalul oficial Telegram al Primăriei din Odesa, Nazarov a menționat că atacul s-a produs asupra unei "infrastructuri critice" din oraș.

"Rusia a început cu un atac cu rachete. Regiunea Odesa s-a aflat printre principalele ținte. Dușmanul a continuat practica sa josnică de atacuri împotriva infrastructurii critice. Fumul era vizibil în unele zone ale orașului. Toate sistemele și structurile relevante funcționează... Nu s-au înregistrat victime", a declarat Nazarov.

Mai multe rachete au lovit la ora locală 06:00 rafinăria din Odesa, ale cărei depozite de combustibil sunt în flăcări.

Potrivit EFE, rachetele au lovit această infrastructură situată în nordul orașului, lângă port, unde ajunge un oleoduct din Rusia.

Exploziile (cel puțin șase de diverse intensități) s-au resimțit la kilometri distanță, iar de la complexul lovit se ridicau trei coloane de fum care putea fi văzute din tot orașul.

Oficialul ucrainean a explicat că pompierii se află la locul impactului și încearcă să controleze incendiile declanșate de rachete la mai multe depozite de combustibil unde, din când în când, se produc explozii după ce conținutul depozitelor ia foc.

Duminică dimineața au sunat alarmele antiaeriene în Odesa în trei rânduri, potrivit EFE.

În schimb, Ministerul Apărării rus a transmis că atacurile cu rachete lansate de armata rusă în Odesa au distrus o rafinărie de petrol și trei depozite de combustibil, potrivit Reuters.

Ministerul rus a afirmat că instalațiile erau folosite de Ucraina pentru a-și alimenta trupele situate în apropierea orașului Nikolaev.

În fine, ministrul de externe grec, Nikos Dendias, ar urma să sosească "foarte curând" la Odesa, a anunțat duminică MAE elen, citat de AFP.

"Ministrul va sosi foarte curând la Odesa. El aduce ajutoare umanitare, care vor fi predate autorităților orașului", și intenționează să discute cu ele "crearea unui mecanism permanent de distribuție a ajutorului umanitar".

Dendias se va întâlni cu membri ai comunității elene din acest oraș situat în sud-vestul Ucrainei și intenționează să redeschidă consulatul elen.

Odesa este un port important la Marea Neagră și principala bază a forțelor navale ucrainene.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:2,57 m/s
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
17
Thu
19
Arhivă Radio Chișinău