Atac-surpriză cu drone ucrainene la o bază rusească din Osetia de Nord, unde sunt staționate avioane de vânătoare și bombardiere

  • 08 Iunie 18:20
Atac-surpriză cu drone ucrainene la o bază rusească din Osetia de Nord, unde sunt staționate avioane de vânătoare și bombardiere

Unitățile de apărare aeriană rusești au distrus sâmbătă trei drone ucrainene în orașul rusesc Mozdok din Republica Osetia de Nord-Alania, a declarat șeful regiunii, Serghei Meniaylo, informează Reuters.

A fost primul atac cu drone în regiune, au relatat agențiile de presă rusești, scrie Hotnews.

Meniaylo, care a scris pe aplicația de mesagerie Telegram, a declarat că atacul a provocat „pagube minore și incendii” și că nimeni nu a fost rănit.

Drona viza atacarea unui aerodrom militar, a precizat Meniaylo.

Mozdok este situat la aproximativ 730 de kilometri sud-est de granița cu Ucraina și găzduiește o bază aeriană rusă. În urma celui de-al doilea război cecen de la începutul anilor 2000, în Mozdok au avut loc mai multe atacuri teroriste care ar fi ucis zeci de soldați ruși, potrivit The Kyiv Independent.

Atacul cu dronă asupra unui aerodrom din Osetia de Nord, de pe care decolează avioanele care atacă Ucraina, este o operațiune specială a Direcției principale de informații a Ministerului ucrainean al Apărării, potrivit unei surse din interiorul instituției citate de Ukrainska Pravda.

„Aceasta este o activitate planificată a serviciilor de informații ucrainene și o aplicare cu succes a unor mijloace interne îmbunătățite”, a susținut sursa.

Sursa a confirmat că acesta este primul atac asupra aerodromului din Mozdok și a adăugat că zona vizată pe teritoriul rus se extinde și că vorbim în mod special de mijloace ucrainene.

De pe aerodromul Mozdok decolează avioane de vânătoare și bombardiere rusești care atacă Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Mon
24
Tue
21
Wed
22
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău