Atacatorul din Halle, în Germania, intenționa să comită un masacru la sinagoga din oraș, afirmă procurorul federal

  • 10 Octombrie 2019 17:51
Atacatorul din Halle, în Germania, intenționa să comită un masacru la sinagoga din oraș, afirmă procurorul federal

Suspectul, care miercuri a împușcat mortal două persoane în fața unei sinagogi din orașul Halle din estul Germaniei, intenționa să comită un masacru în incinta sinagogii și să îi incite și pe alții, prin transmiterea live a atacului său, a declarat, joi, procurorul federal al Germaniei.

Suspectul, Stephan B., și-a plănuit atacul după modelul atacurilor asupra unor moschei din Noua Zeelandă, în urma cărora au fost ucise 51 de persoane. Mai multe zeci de persoane se aflau miercuri în sinagoga din Halle, pentru a sărbători sărbătoarea evreiască Yom Kippur, cea mai sacră sărbătoare din calendarul evreiesc.

Atacatorul intenționa să intre în incinta sinagogii și să comită un masacru, dar nu a putut trece de porțile solide și încuiate.

"Ce s-a întâmplat miercuri a fost un act de terorism. Potrivit cercetărilor noastre, suspectul Stephan B. a intenționat să comită un masacru. Stephan B., un bărbat influențat puternic de antisemitism, xenofobie și rasism, era greu înarmat cu multe arme, unele posibil construite chiar de el. De asemenea, avea asupra lui o mare cantitate de explozivi, aproximativ 4 kg", a declarat procurorul federal Peter Frank.

sursa: rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău