Atac ucrainean la un depozit petrolier din regiunea rusă Kursk: Trei rezervoare de carburant au luat foc

  • 28 Iulie 15:53
Atac ucrainean la un depozit petrolier din regiunea rusă Kursk: Trei rezervoare de carburant au luat foc

Un atac ucrainean cu drone a incendiat sâmbătă noaptea un depozit petrolier din regiunea Kursk din sud-vestul Rusiei, la frontiera cu Ucraina, transmite AFP, conform Agerpres.

Trei rezervoare de carburant au luat foc”, a scris astăzi pe Telegram guvernatorul regiunii, Aleksei Smirnov, precizând că pompierii au stins deja incendiul și nimeni nu a fost rănit.

Oficialul a adăugat, potrivit Reuters, că dronele au provocat daune și la câteva locuințe. Agenția nu a reușit să verifice independent situația, iar autoritățile de la Kiev nu au comentat.

Ministerul apărării de la Moscova a afirmat că a interceptat două drone ucrainene lansate spre regiunea Nijni-Novgorod de la est de capitala Rusiei.

La rândul său, Rusia a lovit de multe ori în ultimele luni centrale electrice din Ucraina, provocând pene de curent extinse. Ucrainenii ripostează frecvent atacând cu drone depozite de produse petroliere și rafinării sau instalații energetice din Rusia, în special în regiunile de frontieră.

Niciuna din părți nu recunoaște că atacă civili în conflictul declanșat de invazia rusă pe teritoriul ucrainean, începută în februarie 2022.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:4,63 m/s
Mon
21
Tue
21
Wed
21
Thu
22
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău