Atac sângeros la o sinagogă din Ierusalim

  • 18 Noiembrie 2014 17:18
Atac sângeros la o sinagogă din Ierusalim

Grupările teroriste, Hamas și Jihadul Islamic, au revendicat un atac barbar soldat cu morți și răniți, care a avut loc, în această dimineață, la o sinagogă din Ierusalim.

Principalele grupări teroriste palestiniene, Hamas și Jihadul Islamic, au revendicat un atac soldat cu morți și răniți, care a avut loc, în această dimineață, la o sinagogă din Ierusalim.

Imagini cutremurătoare, cu bălți de sânge pe toate rețelele de televiziune, după atacul terorist de dimineață, când evrei au fost omorâți cu topoare într-o sinagogă din Ierusalim.

Doi teroriști s-au infiltrat pentru a omorî oameni aflați al rugăciuni, atac soldat cu cel puțin patru morți și opt răniți, din care patru în stare foarte gravă.

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat că se va răspunde dur, iar ministrul pentru probleme strategice, Iuval Steinitz, a spus că teroriștii au comis atacul, dar vocea care i-a îndemnat este a lui Mahmoud Abbas.

Liderul Autorității Palestiniene, care a promovat în ultimele luni o adevărată campanie de incitare împotriva Israelului, a fost nevoit astăzi să condamne "atacul asupra fidelilor evrei în locul lor de rugăciune".

Mahmoud Abbas a vorbit și despre ceea ce a numit "provocări israeliene pe Muntele Templului din Ierusalim, locul sfânt al iudaismului".

Recent, Mahmoud Abbas a negat legătura evreilor cu Ierusalimul, unde se află și cele două moschei de pe Esplanadă, considerate al treilea loc sfânt al Islamului, dar care, din punct de vedere cronologic, sunt mult mai recente decât ceea ce reprezintă Ierusalimul pentru poporul evreu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău