Atac asupra unui aeroport din Arabia Saudită. Cinci oameni au fost răniți

  • 09 Octombrie 2021 10:21
Atac asupra unui aeroport din Arabia Saudită. Cinci oameni au fost răniți

Cinci persoane au fost rănite ușor într-un atac care a avut loc, vineri, pe aeroportul din Jizan, în Arabia Saudită lângă frontiera cu Yemenul, potrivit presei oficiale saudite.

"Un proiectil ostil a căzut pe aeroportul Regele Abdullah", potrivit unui comunicat al Coaliției pentru restabilirea legitimității în Yemen, citat de agenția oficială de presă saudită (SPA) care nu a oferit mai multe detalii, scrie Agerpres.

Mai multe atacuri recente au vizat ținte saudite. Acestea au fost atribuite forțelor houthi care luptă împotriva coaliției conduse de Arabia Saudită în Yemen pentru a reinstala guvernul destituit.

Miercuri, patru muncitori au fost răniți după ce coaliția a interceptat o dronă încărcată cu explozivi care viza aeroportul saudit Abha, a raportat media de stat. Cele patru persoane au fost lovite de resturile dronei, a precizat coaliția, potrivit SPA.

În 31 august, același aeroport a mai fost lovit de o dronă care a rănit opt persoane și a avariat un avion civil.

Situat în munții din sud-vestul regatului, orașul Abha este o destinație populară pentru turiștii saudiți.

Arabia Saudită a intervenit în războiul yemenit în 2015 alături de guvernul recunoscut la nivel internațional. Rebelii houthi, apropiați Iranului, au vizat în mod repetat regatul saudit cu atacuri la frontieră.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău