Atac armat la frontiera Macedoniei cu Kosovo

  • 22 Aprilie 2015 08:21
Atac armat la frontiera Macedoniei cu Kosovo

Mai multe persoane 'bine înarmate' au ocupat un turn de observație la frontiera Macedoniei cu Kosovo, a anunțat marți Ministerul de Interne macedonean, descriind incidentul drept un 'atac terorist', informează Agerpres.

Atacatorii i-au bătut pe cei patru polițiști aflați în turnul de observație, a declarat purtătorul de cuvânt Ivo Kotevski într-o conferință de presă. Înainte de a pleca, atacatorii i-au legat pe toți polițiștii cu excepția unuia, căruia i s-a spus să aștepte o jumătate de oră înainte de a-i elibera pe ceilalți.

Liderul grupului a afirmat că face parte din Armata de Eliberare din Kosovo (UCK), gherila etnicilor albanezi în prezent desființată care a luptat pentru independența Kosovo față de Serbia în 1998-1999, a spus Kotevski.

Organizația paramilitară UCK a fost de asemenea activă într-o rebeliune a etnicilor albanezi în Macedonia în 2001. Etnicii albanezi, care reprezintă între 25 și 30% din populație, au pus mâna pe arme cerând mai multe drepturi, amintește DPA.

Un război civil a fost evitat în ultimul moment printr-un acord de pace intermediat de NATO care a lansat reforme radicale pentru a îmbunătăți poziția minorității etnice albaneze în Macedonia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău