Astăzi va avea loc prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate în noua sa componență

  • 26 Ianuarie 2021 08:36
Astăzi va avea loc prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate în noua sa componență

Astăzi va avea loc prima ședință a Consiliului Suprem de Securitate în noua sa componență, constituită prin decretul președintei Maia Sandu.

Astfel, pe lângă membrii din oficiu ai Consiliului, din acesta vor mai face parte și câțiva consilieri prezidențiali, deputați, judecători și experți, precum și secretarul general al Aparatului președintelui, Andrei Spînu.

În rândul noilor membri ai CSS, se regăsesc consilierii prezidențiali Olesea Stamate, Ana Revenco, Veaceslav Negruță, Ala Nemerenco. Din CSS vor face parte și deputații Igor Grosu (PAS), Sergiu Litvinenco (PAS), Chiril Moțpan (Platforma DA). Și experții Vladislav Kulminski, Sergiu Gaibu vor completa rândurile membrilor Consiliului.

De asemenea, printre membri CCS se regăsesc viceguvernatorul BNM, Vladimir Munteanu, și judecătoarea în demisie, Tatiana Răducanu.

Liderul Partidului Socialiștilor, fostul președinte Igor Dodon, a criticat noua componență a CSS, pentru faptul că Maia Sandu i-a desemnat pe deputați din partidul pe care l-a condus, precum și pe unii reprezentanți ai organizațiilor nonguvernamentale, ”inclusiv ai celor finanțate din străinătate”, după cum a afirmat liderul socialist. ”Numirea unor persoane dubioase din ONG-uri în Consiliul Suprem de Securitate este un pericol direct asupra intereselor și securității statului”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
22,18
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău