Astăzi se împlinesc 24 de ani de la formarea Armatei Naționale

  • 03 Septembrie 2015 14:37
Astăzi se împlinesc 24 de ani de la formarea Armatei Naționale

Corpul de comandă al Armatei, precum și oficiali, au depus flori în această dimineață la Monumentul lui domnitorului Ștefan cel Mare din capitală cu prilejul împlinirii a 24 de ani de la formarea Armatei Naționale.

De asemenea, militarii și civilii din garnizoana Chișinău au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul memorial „Eternitate”. Ședințe festive cu ocazia Zilei Armatei au fost organizate și în garnizoanele Bălți, Cahul, Ungheni și Mărculești.

Președintele Nicolae Timofti, comandant suprem al forțelor armate, va participa peste o jumătate de oră (11.30) la manifestările organizate la Ministerul Apărării. La ora 15:00, la intersecția dintre șoseaua Balcani, Stăuceni și Calea Orheiului va demara exercițiul militar multinațional de artilerie „Scutul de foc — 2015”, care se va desfășura la Baza de instruire militară de la Bulboaca.

Potrivit unui comunicat al Ministerului, anul acesta în Republica Moldova a fost mai fost organizat un exercițiu multinațional‚ numit ”Efort Comun”, cu participarea partenerilor noștri din SUA, România, Georgia și Polonia.

De asemenea, militarii moldoveni au fost prezenți în teatrele de operații, dar și la aplicații internaționale în România, Ucraina și Germania.

Ministrul Apărării Anatol Șalaru a înmânat ieri distincții unui grup de militari și civili în cadrul ședinței festive dedicate aniversării. Șeful Marelui Stat Major, comandantul Armatei Naționale, generalul de brigadă Igor Gorgan, a declarat că de la formarea Armatei Naționale, militarii moldoveni au participat la numeroase exerciții multinaționale și operațiuni de menținere a păcii, promovând, astfel, imaginea Republicii Moldova peste hotare.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,18
Câțiva nori
Umiditate:79 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău