Astăzi la Chișinău se sărbătorește Hramul orașului. La inaugurarea sărbătorii, au participat zeci de oameni, fără respectarea distanțării sociale, iar unii fără mască

  • 14 Octombrie 2020 13:30
Astăzi la Chișinău se sărbătorește Hramul orașului. La inaugurarea sărbătorii, au participat zeci de oameni, fără respectarea distanțării sociale, iar unii fără mască

Locuitorii Capitalei sărbătoresc astăzi Hramul orașului Chișinău. Din cauza pandemiei de COVID-19 autoritățile locale au renunțat la concerte și focuri de artificii în Piața Marii Adunări Naționale și au organizat evenimente cultural-artistice în sectoarele Capitalei și în parcuri. Totuși, la inaugurarea sărbătorii, au participat zeci de oameni, fără respectarea distanțării sociale, iar unii fără mască, în pofida interdicției impuse de Comisia Extraordinară pentru Sănătate Publică asupra manifestațiilor cu mai mult de 50 de persoane.

După liturghie, în scuarul Catedralei a fost inaugurată oficial Sărbătoarea Hramului orașului Chișinău. În acest an, un omagiu a fost adus lucrătorilor din sistemul de sănătate care luptă pentru salvarea pacienților infectați cu noul coronavirus. La eveniment au participat zeci de locuitori ai Capitalei. Unii au sfidat, însă, recomandările medicilor privind prevenirea răspândirii infecției COVID-19. Nu au purtat măști de protecție și nu au ținut cont de distanțarea socială.

Nu a purtat mască de protecție nici Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, Vladimir, care a oficiat, alături de un sobor de preoți, Sfânta Liturghie. În mesajul de felicitare adresat locuitorilor Capitalei, Mitropolitul a îndemnat oamenii să se roage la Dumnezeu pentru a-i proteja de rău.

Ne vom ruga bunului Dumnezeu, ne vom ruga Macii Domnului ca cu Acoperământul Său să ne ocrotească de tot răul. Bunul Dumnezeu, Prea-curata Maica Sa să vă binecuvânteze pe voi pe toți cu această frumoasă zi și Acoperământul Macii Domnului să fie peste orașul nostru, peste țara noastră, peste toată lumea, a menționat Mitropolitul.

De fiecare locuitor al orașului depinde cum va arăta Chișinăul în viitor, a menționat la rândul său, primarul Capitalei, Ion Ceban.

Indiferent prin ce circumstanțe trecem astăzi, că nu sunt deloc ușoare, avem încredere în ziua de mâine, avem încrederea că vom reuși. Și de fiecare dintre noi depinde cum va arăta Capitală. Haideți să construim împreună!

La evenimentul de inaugurarea a sărbătorii au participat și câteva echipaje ale Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă. În semn de recunoștință pentru munca și efortul depus la salvarea vieților omenești de către lucrătorii medicali, în special, în aceste vremuri de pandemie, au fost trase clopotele în toate bisericile din țară.

De hramul orașului Chișinău, autoritățile locale organizează evenimente cultural-artistice în toate sectoarele Capitalei, precum și expoziții ale meșterilor populari și târguri cu produse ecologice.

Poliția a anunțat că va monitoriza respectarea recomandărilor privind prevenirea și răspândirea infecției COVID-19 și va asigura ordinea publică.

 

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău