Astăzi începe noul an școlar

  • 01 Septembrie 2015 13:10
Astăzi începe noul an școlar

Elevii încep astăzi noul an școlar.

Un nou an școlar a început astăzi. În toate cele 1300 de școli din Republica Moldova au avut loc festivități dedicate primului sunet de clopoțel, la care au participat și politicieni și funcționari de rang înalt, promițând reforme, inclusiv în domeniul educației.

În toate școlile din Republica Moldova a răsunat astăzi clopoțelul care anunță începutul anului școlar. În curțile școlilor am regăsit agitația specifică zilei, cu părinți emoționați, copii nerăbdători și pedagogi cu brațele pline de flori. La unele instituții, au participat și reprezentanți ai autorităților, care au vorbit și despre problemele cu care se confruntă Republica Moldova, inclusiv sistemul educațional, precum și despre reformele pe care le-au inițiat. Președintele Nicolae Timofti care a participat la ceremonia primului sunet la liceul teoretic Alecu Russo din satul Cojușna, Strășeni a declarat că una din problemele școlilor este lipsa manualelor.

Reforma administrației publice, lupta cu corupției și consolidarea statului de drept sunt printre principalele priorități ale actualului guvern și coaliției de guvernare, a declarat premierul Valeriu Streleț, în cadrul unei întrevederi cu studenți ai Universității de Stat.

Până nu vor fi rezolve aceste probleme, lupta pentru independența Republicii Moldova nu poate fi considerată ca încheiată, a punctat premierul.

În acest an au mers în clasa a 1-a 35 de mii de copii. Potrivit datelor Ministerului Educației, în acest an sunt înregistrați 340 de mii de elevi, în scădere față de anul trecut.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:0 m/s
Sat
11
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Wed
19
Arhivă Radio Chișinău