Astăzi începe Festivalul Internațional de Film Documentar ”Cronograf”

  • 30 Mai 2013 17:34
Astăzi începe Festivalul Internațional de Film Documentar ”Cronograf”

60 de filme din 25 de țări sunt înscrise în concurs la Festivalul ”Cronograf” din acest an care s-a deschis joi, 30 mai, la Chișinău.

Timp de cinci zile cinefilii moldoveni vor avea ocazia să privească producții autohtone și străine, la cele trei secțiuni de concurs ale unicului festival internațional de film documentar din Republica Moldova. Gala de deschidere are loc de la această oră (19.00), la cinematograful Odeon cu prezentarea peliculei austriece Mama illegal în regia lui Eduard Moschitz.

Ada Solomon, producătoarea filmului ”Poziția copilului” distins cu  premiul ”Ursul de Aur” la Festivalul de Film de la Berlin, Alexandru Solomon, Directorul Festivalului One Word Romania, Iacek Petrycki, operator de renume din Polonia sau Zviad Dolidze, cunoscut critic de film din Georgia sunt doar câteva dintre personalitățile de renume internațional prezente la festivalul de la Chișinău.

În concurs s-au înscris și două producții autohtone: filmul lui Ion Donică ”La marginea Pădurii” și  ”Masacrul inocenților” despre războiul de pe Nistru din 1992, în regia lui Victor Bucătaru.

Cea mai grea misiune i-a revenit  regizorului, scenaristului, operatorului și profesorului Vlad Druc, care a privit toate cele peste 250 de filme înscrise în etapa de preselecție.

Festivalul de film documentar Cronograf, ajuns anul acesta la cea de-a XI-a ediție, se încheie, luni, iar premiul cel mare constă în acordarea unei sume de 1.500 de euro, bani oferiți de Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” din Chișinău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău