Astăzi expiră ultimatumul protestatarilor. Ce acțiuni vor fi întreprinse

  • 28 Ianuarie 2016 11:25
Astăzi expiră ultimatumul protestatarilor. Ce acțiuni vor fi întreprinse

Ultimatumul înaintat, duminica trecută, de către cei trei lideri ai protestatarilor – Andrei Năstase, liderul Platformei DA, Igor Dodon, liderul PSRM și Renato Usatîi, liderul PPPN, expiră astăzi, 28 ianuarie, la ora 17.00.

Potrivit lor, deocamdată nu există niciun fel de reacție sau semnale din partea autorităților.

Solicitat de IPN, Igor Dodon a declarat că există deja există câteva planuri de acțiuni, care urmează a fi aplicate, în cazul în care autoritățile nu vor reacționa, însă o decizie în acest sens nu a fost luată. Potrivit lui, acțiunile vor fi decise, în a doua jumătate a zilei, în cadrul „Consiliului de Salvare Națională”, care a fost creat în timpul protestelor de duminică.

„Până la această oră, nu este niciun fel de reacție sau semnale din partea autorităților la declarația aprobată la adunarea generală a opoziție, la mitingul de duminică”, a declarat liderul PSRM, menționând că dacă situația nu se schimbă, sunt pregătite mai multe acțiuni. „Știm ce și cum, dar decizia trebuie luată împreună”, a mai spus politicianul.

Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, a declarat pentru IPN că urmează acțiuni drastice, dacă nu se va ține cont de revendicările protestatarilor. Potrivit lui, vineri, 29 ianuarie, va avea loc un forum civic în acest sens. „La forum va participa elita moldovenească. Împreună cu aceasta vom lua decizii altfel decât așteaptă guvernanții. Ne vom ține de cuvânt, vor fi acțiuni mult mai drastice decât au fost până acum”, a declarat Andrei Năstase.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:46 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău