Astăzi expiră termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru 2022, anunță Serviciul Fiscal de Stat

  • 26 Decembrie 2022 16:14
Astăzi expiră termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru 2022, anunță Serviciul Fiscal de Stat

Termenul limită de achitare a impozitului pe avere pentru anul curent expiră astăzi - 26 decembrie, potrivit unui anunț al Serviciului Fiscal de Stat.

Impozitul pe avere se aplică bunurilor imobiliare cu destinație locativă și căsuțelor de vacanță (cu excepția terenurilor), a căror valoare totală constituie 1,5 milioane lei și mai mult, iar suprafața totală - 120 m2 și mai mult, scrie Bizlaw.md.

Avizele de plată au fost anterior expediate contribuabililor care au obligația de a achita impozit pe avere. Cei care se identifică drept subiect al acestui impozit, dar nu au recepționat avizul de plată pot sesiza SFS ula adresa deservirii. Contactele le găsiți aici.

Deținătorii semnăturii electronice pot genera, pentru perioada fiscală 2022, avizul de plată de sine stătător, prin intermediul serviciului „Vizualizarea impozitului în baza fișei imobilului”, care poate fi accesat pe pagina-web a SFS.

Impozitul pe avere poate fi achitat și on-line, prin intermediul serviciului guvernamental de plăți electronice Mpay, accesând serviciul „Impozitul pe avere”.

Pentru informații suplimentare puteți consulta Baza generalizată a practicii fiscale, compartimentul nr. 11 „Impozitul pe avere”, sau puteți contacta Centrul unic de apel al Serviciului Fiscal de Stat la numărul 0 8000 1525 (apel gratuit).

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:3,09 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău