Astăzi este prima zi a Festivalului Internațional de Poezie „GRIGORE VIERU”

  • 20 Mai 2015 10:04
Astăzi este prima zi a Festivalului Internațional de Poezie „GRIGORE VIERU”

Miercuri, 20 mai, începe ediția a VII-a a Festivalului Internațional de Poezie „GRIGORE VIERU”. Evenimentul se va desfășura pe 20 și 21 mai la Chișinău și pe 22-23 mai la Iași.

La Chișinău evenimentul va începe cu depuneri de flori și un recital de poezie la bustul poetului de pe Aleea Clasicilor din capitală, apoi va urma o întâlnire cu scriitorii la Biblioteca Națională pentru Copii ”Ion Creangă” și o conferință la Academia de Științe a Moldovei. Prima zi a festivalului se va încheia la Teatrul Național „Mihai Eminescu”, cu Gala Premiilor Festivalului .

Joi, 21 mai, vor avea loc o serie de evenimente culturale la Biblioteca Universității de Stat din Moldova și la Trușeni, în preajma Complexului monumental „Scriitorii Unirii”.

Festivalul va continua la Iași, pe 22 mai, la Muzeul Unirii și în Parcul Copou, unde se vor depune flori la bustul poetului Grigore Vieru. La Biblioteca Centrală Universitară va avea loc vernisajul expoziției „Grigore Vieru, contemporanul nostru” și va fi lansată o colecție de cărți audio.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:1,03 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
18
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău