Astăzi are loc cea de-a IV-a ediție a Târgului Național al Covorului

  • 17 Decembrie 2017 11:05
Astăzi are loc cea de-a IV-a ediție a Târgului Național al Covorului

Târgul Național al Covorului „Covorul Dorului”, ediția a IV-a, are  loc astăzi  17 decembrie, de la ora 11.00 la 16.00, în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac”. Potrivit organizatorilor, punctul de atracție a ediției din acest an vor fi colindele în cete de bărbați, element inclus în patrimonial UNESCO, dar și covoarele unice din două colecții renumite, transmite IPN.

Componenta „Covorul Tradiție” cuprinde expoziția centrului de meșteșuguri „Arta rustică” din Clișova Nouă, Orhei, condus de Ecaterina Popescu și expoziția de covoare din patrimoniul muzeului Casa Părintească din Palanca, Călărași a Tatianei Popa –promotoarea tehnicii covorului în bumbi.

„Covorul Contemporaneitate” include expoziția covoarelor produse de către Covoare Ungheni și Floare Carpet – seria bazată pe cromaticul și stilistica covorului tradițional.

„Covorul Prieten” vernisează expoziția covoarelor din colecții publice și private ale reprezentanților grupurilor etnice din Republica Moldova: ucraineni, găgăuzi, bulgari, polonezi.

„Am lansat Târgul Național al Covorului pentru că ținem foarte mult la revigorarea țesutului covoarelor noastre naționale. Evenimentul a luat naștere din dragoste pentru covor, din dragoste pentru oamenii care își propun să îl renască”, a spus Monica Babuc, ministra educației, culturii și cercetării în cadrul unei conferințe de presă.

Evenimentul va fi completat de un program artistic. Pe durata evenimentului vizitatorii vor avea posibilitatea să participe la diverse ateliere de creație, să procure cadouri celor dragi de la Iarmarocul meșterilor populari din cadrul Târgului de Crăciun, dar și să savureze diversitatea bucătăriei tradiționale.

Pentru organizarea și desfășurarea Târgului Național al Covorului, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a alocat 232 de mii de lei.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,12 m/s
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
17
Wed
17
Arhivă Radio Chișinău