Astăzi ar urma să se desfășoare prima ședință de judecată în cazul lui Ilan Șor, după strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Cahul

  • 13 Septembrie 2021 10:03
Astăzi ar urma să se desfășoare prima ședință de judecată în cazul lui Ilan Șor, după strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Cahul

Astăzi ar urma să se desfășoare prima ședință de judecată în cazul lui Ilan Șor, după strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Cahul, la Curtea de Apel Chișinău.

Raportor pe dosar este judecătorul Ion Bulhac. Din completul de judecată mai fac parte și magistrații Stelian Teleucă și Oxana Robu.

Curtea Supremă de Justiție a admis cerea avocaților lui Ilan Șor privind strămutarea judecării cauzei penale în privința clientului lor, de la Cahul la Chișinău. Potrivit aceleiași încheieri, CSJ a dispus menținerea încheierii Curții de Apel Cahul legată de înlocuirea măsurii preventive – eliberarea provizorie sub control judiciar, aplicată față de inculpatul Ilan Șor, cu măsura preventivă – arestul preventiv și darea în căutare a inculpatului.

În iunie 2017, Ilan Șor a fost condamnat la șapte ani și jumătate de închisoare pentru cauzarea de prejudicii statului prin înșelăciune și abuz de încredere. Sentința a fost atacată în instanța de apel, iar inculpatul a fost eliberat din arest la domiciliu și plasat sub control judiciar până la pronunțarea sentinței definitive. În februarie 2018, dosarul a fost strămutat la Curtea de Apel Cahul. În iunie 2019, Ilan Șor a plecat din Republica Moldova, iar organele de drept i-au intentat dosar penal pentru părăsirea ilegală a țării. Pe 15 august 2019, Ilan Șor a fost lipsit de imunitate parlamentară. La alegerile din 11 iulie, Ilan Șor a obținut din nou mandatul de deputat, fără a se prezenta la vreo ședință la Parlament.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău