Astăzi, 2 iunie, se împlinesc patru ani de la tragedia din Haragâș, unde un elicopter SMURD s-a prăbușit

  • 02 Iunie 2020 09:03
Astăzi, 2 iunie, se împlinesc patru ani de la tragedia din Haragâș, unde un elicopter SMURD s-a prăbușit

La Complexul memorial de la Haragîș, au loc depuneri de flori în memoria echipajului SMURD Iași, care s-a prăbușit în această localitate în cadrul unei misiuni de salvare în Republica Moldova.

Pe data de 2 iunie 2016, un elicopter SMURD, cu patru membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit în apropiere de Haragâș, Cantemir, în condiții de ploaie și ceață. Ca urmare a accidentului aviatic, pilotul, copilotul, medicul și asistentul medical, toți cetățeni români, și-au pierdut viața. Echipajul se afla în misiune, deplasându-se spre Cahul pentru a prelua un pacient.

Amintim că prin intermediul proiectul SMURD transfrontalier, cetățenii Republicii Moldova pot beneficia de asistență calificată în situații de risc.

Până în prezent, echipajele SMURD au efectuat cca. 13 500 de intervenții terestre pe teritoriul Republicii Moldova, 89 de intervenții aero-medicale și 35 de intervenții transfrontaliere pentru efectuarea misiunilor cu transport medical asistat în scopul repatrierii cetățenilor din afara granițelor țării.
 
De la începutul acestui an, Serviciul Mobil de Reanimare și Descarcerare a efectuat 12 operațiuni medicale pentru salvarea oamenilor din Republica Moldova.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău