ASP: Persoanele juridice sunt responsabile de autentificarea datelor prezentate cu privire la sediu

  • 15 Martie 14:05
ASP: Persoanele juridice sunt responsabile de autentificarea datelor prezentate cu privire la sediu

Agenția Servicii Publice (ASP) atenționează că la înregistrarea de stat a persoanei juridice, precum și la înregistrarea modificărilor operate în actele de constituire ale persoanei juridice, instituția înscrie în Registrul de stat al unităților de drept datele cu privire la sediul persoanei juridice, care sunt indicate în actele de constituire, transmite MOLDPRES.

Persoana juridică este responsabilă de autenticitatea datelor prezentate cu privire la sediu. „Menționăm că sediul persoanei juridice se consideră locul și bunul imobil în care se află organele de conducere și în care se desfășoară activitatea de gestionare a acesteia. Adresa poștală a persoanei juridice este cea de la sediu”, indică ASP.

Potrivit prevederilor Codului contravențional, în cazul în care persoana juridică nu-și declară corect sediul, aceasta ar putea fi sancționată cu o amendă de la 12 la 45 de unități convenționale  (1 u.c. este 50 de lei). Totodată, desfășurarea activității de întreprinzător fără înregistrarea în termen a modificărilor operate în actele de constituire, precum și a datelor privind schimbarea sediului, se sancționează cu amendă de la 3 la 9 unități convenționale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău