ASP își diversifică serviciile de furnizare a informației din Registrul bunurilor imobile online

  • 04 Noiembrie 2020 11:04
ASP își diversifică serviciile de furnizare a informației din Registrul bunurilor imobile online

Agenția Servicii Publice lansează o nouă versiune a aplicației ”Comanda online”, care oferă posibilitate de a solicita serviciile de furnizare a informației din Registrul bunurilor imobile prin Internet, completând cererea și achitând serviciile prin intermediul sistemului de plăți Mpay, informează Bizlaw.md.

Potrivit sursei citate, pe lângă serviciile tradițional disponibile cu aplicația ”Comanda online”, noua versiune include două categorii de servicii noi:

  • eliberarea planului cadastral la nivel de sector cadastru – ceea ce este reprezentarea informației grafice despre toate terenurile înregistrate, cuprinse întru-un sector cadastral;
  • eliberarea planului cadastral pentru un bun imobil: teren, încăpere izolată sau loc de parcare – ceea ce este reprezentarea grafică din baza de date a cadastrului a bunului imobil înregistrat.

Persoanele care doresc să obțină în regim de urgență extrasul din Registrul bunurilor imobile sau extrasul din capitolul-supliment al Registrului bunurilor imobile, ce conține informația privind valoarea bunului, pot solicita online serviciul respectiv. Deocamdată, această opțiune este în testare, fiind disponibilă pentru bunurile imobile, amplasate în municipiul Chișinău. La sfârșitul perioadei de testare serviciile în regim de urgență vor fi disponibile pentru toate localitățile urbane de pe teritoriul țării.

Totodată, pentru serviciile comandate în regim de urgență s-a introdus opțiunea de a ridica documentele comandate în aceeași zi, dacă plata pentru servicii va fi efectuată în ziua depunerii cererii până la ora 12:00.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
-1
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:3,09 m/s
Sun
6
Mon
5
Tue
1
Wed
0
Thu
0

Curs oficial BNM 23 Ianuarie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 21.1921 -0.0000
USD 17.4521 -0.0000
RON 4.3476 -0.0000
UAH 0.6167 -0.0000
RUB 0.2364 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău