Asociația „UNIREA-ODIP” a adus din nou, un sicriu în fața Președinției

  • 07 Noiembrie 2018 16:25
Asociația „UNIREA-ODIP” a adus din nou, un sicriu în fața Președinției

Asociația „UNIREA-ODIP” a adus astăzi, din nou, un sicriu în fața Președinției, în semn de protest față de o decizie mai veche a Guvernului de vânzare a terenului pe care se află Cimitirul Eroilor Români din Chișinău. Hotărârea era executată de Ministerul Economiei, condus pe atunci de Igor Dodon. Președinția respinge acuzațiile.

Câțiva reprezentanți ai Asociației „UNIREA-ODIP” au adus un sicriu pe care l-au sprijinit de gardul Președinției. Ei protestează în acest mod împotriva unei decizii din 2007, care permitea Ministerului Economiei, condus pe atunci de Igor Dodon, să vândă terenul pe care se află Cimitirul Eroilor din Chișinău.

Unioniștii au mai organizat o astfel de acțiune de protest și săptămâna trecută, după care sicriul a dispărut, spun membrii Asociației. Ei susțin că intenționează să organizeze zilnic asemenea acțiuni de protest. Asociația a depus și o plângere la Procuratura Generală împotriva hotărârii de vânzare a cimitirului.

Consilierul lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, a declarat pentru Radio Chișinău că acesta nu poate purta răspundere pentru o hotărâre de Guvern.

În Cimitirul Eroilor, cunoscut și ca Cimitirul de Onoare, amenajat în anii 1918-1942, sunt înhumați peste 3000 de militari din România, Rusia, Germania, Polonia  sau Franța, decedați în Primul și al Doilea Război Mondial. În 1956, Cimitirul Eroilor din Chișinău a fost distrus, iar trei ani mai târziu pe locul lui a fost construit un spital, demolat ulterior.

Unioniștii cer de la autorități să răscumpere terenul pentru reabilitarea Cimitirului Eroilor.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău