Asistentul de regie de la westernul „Rust” fusese concediat pentru un alt accident cu o armă

  • 26 Octombrie 2021 10:18
Asistentul de regie de la westernul „Rust” fusese concediat pentru un alt accident cu o armă

Asistentul de regie care i-a dat lui Alec Baldwin arma responsabilă pentru moartea directoarei de imagine pe platourile de filmare săptămâna trecută fusese deja concediat de la un film anterior pentru un accident implicând o armă de foc, a aflat luni AFP de la o companie de producție, transmite Agerpres.

„Dave Halls a fost concediat de pe platoul + Freedom’s Path + în 2019, după ce un membru al echipei a suferit răni ușoare când o armă a fost acționată accidental”, a declarat pentru AFP un producător al filmului respectiv, care nu a apărut încă pe ecrane.

„Halls a fost dat afară de pe platou imediat după focul de armă tras cu recuzita. Producția nu a început să turneze din nou până când Dave a părăsit scena”, a adăugat sursa, precizând că a fost făcut un raport scris în acel moment.

Pe platourile de filmare a westernului „Rust”, Dave Halls i-a dat lui Alec Baldwin o armă presupusă goală pe care actorul a folosit-o pentru a repeta o scenă. O împușcătură a avut loc accidental, omorând-o pe directoare de imagine Halyna Hutchins și rănindu-l pe regizorul Joel Souza.

Potrivit The Wrap, un site specializat în divertisment care citează surse apropiate de filmările la „Rust”, arma care a ucis-o pe Halyna Hutchins fusese folosită cu câteva ore mai devreme de membrii echipei pentru tir în cutii de conserve.

Regulile foarte stricte ale industriei cinematografice în acest domeniu interzic însă prezența muniției reale pe platoul de filmare, tocmai pentru a evita acest tip de accident.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,57 m/s
Thu
19
Fri
20
Sat
19
Sun
18
Mon
16
Arhivă Radio Chișinău