Asistenții personali din Chișinău protestează, din nou, în fața Primăriei. Accesul în instituție, blocat

  • 11 Martie 11:41
 Asistenții personali din Chișinău protestează, din nou, în fața Primăriei. Accesul în instituție, blocat

Asistenții personali din municipiul Chișinău, care îngrijesc persoane cu dizabilități, protestează, din nou, în fața Primăriei Chișinău. Aceștia acuză municipalitatea că ar fi creat artificial situația și le-ar ignora problemele.

De cealaltă parte, edilul capitalei acuză partidul de guvernare Acțiune și Solidaritate (PAS) că și-ar face PR politic pe seama problemelor asistenților sociali. El a îndemnat manifestanții să își ceară drepturile, dar nu în fața Primăriei, ci a Guvernului, a Parlamentului și a Președinției, scrie News Maker.  

„De două luni de zile dl. Ceban făcea abstracție de noi. Îmi pare rău dacă în cei 2 ani de mandat a dispărut de tot obrazul. Ieșiți la discuții. (…) Niciun dialog nu avem cu autoritatea publică locală. Niciunul, cu regret. (…) Să luăm cu asalt primăria, ar fi ilegal, să înghețăm aici, ar fi prea mare favoare pentru cel care și așa încercă să ne aducă pe noi la sapă de lemn. Mesaje au fost, petiții au fost. Putem să încercăm să intrăm în hol, să ne încălzim. Poate pe interior ne vor vedea”, a declarat fiica lui Gherghe Urschi, Laura Urschi, care îl îngrijește pe maestru în calitate de asistent personal.

Manifestanții au încercat să intre în incinta Primăriei Chișinău, însă fără succes. Accesul le-a fost blocat de doi carabinieri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:32 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău