Asistență tehnică gratuită la elaborarea auditului energetic pentru asociațiile de locatari

  • 06 Aprilie 18:05
Asistență tehnică gratuită la elaborarea auditului energetic pentru asociațiile de locatari

Centrul Național pentru Energie Durabilă lansează un nou apel de identificare a asociațiilor de locatari care vor primi asistență tehnică gratuită la elaborarea auditului energetic care va sta la baza proiectelor de reabilitare energetică a blocurilor locative. Asociațiile de locatari selectate vor primi un audit energetic al clădirii, cu oportunitatea ulterioară de a obține o finanțare de până la 70% sub formă de grant din Fondul de eficiență energetică în sectorul rezidențial (FEERM) pentru implementarea proiectelor de reabilitare energetică a clădirii, iar 30% va fi contribuția din partea locatarilor, transmite IPN.

În funcție de gradul de vulnerabilitate energetică al proprietarilor de apartamente, aceștia vor primi suplimentar și alocație din Fondul de Reducere a Vulnerabilității Energetice pentru acoperirea parțială a contribuției.

Bugetul estimat al programului de finanțare FEERM pentru următorii ani constituie peste 1,4 miliarde de lei, din care aproximativ 723 de milioane de lei urmează a fi acumulați prin intermediul Programului de implementare a mecanismului de obligații în domeniul eficienței energetice pentru perioada 2024-2026, intrat în vigoare de la 1 ianuarie anul curent, iar restul de la donatori și partenerii de dezvoltare.

Asociațiile de locatari interesate sunt invitate să depună dosarul de aplicare în format electronic pe adresa de e-mail: [email protected], sau pe suport de hârtie la sediul Centrului Național pentru Energie Durabilă până pe 15 mai.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
17
Sat
14
Sun
16
Mon
17
Arhivă Radio Chișinău