Asia Bibi, creștina condamnată la moarte în Pakistan și eliberată după opt ani, a reușit să părăsească țara

  • 08 Mai 2019 10:19
Asia Bibi, creștina condamnată la moarte în Pakistan și eliberată după opt ani, a reușit să părăsească țara

Asia Bibi, pakistaneza de religie creștină ce a stat mai mulți ani în închisoare, fiind condamnată la moarte pentru acuzații de blasfemie, a părăsit țara.

Informația a fost confirmată de oficialitățile pakistaneze. Condamnarea ei a fost anulată anul trecut de Curtea Supremă. Inițial, Asia Bibi a fost condamnată în 2010, fiind acuzată că l-a insultat pe Profetul Mohamed, în timpul unei dispute verbale cu vecinii săi. Asia Bibi a invocat în permanență faptul că este nevinovată, în acest caz care a polarizat Pakistanul. Nu este clar unde anume se află și nici când a plecat din țară.

Există indicii că o parte dintre membrii familiei sale se află în Canada. Asia Noreen – cunoscută de public drept Asia Bibi – a fost ținută într-o locație secretă până când au fost finalizate pregătirile pentru plecarea sa din țară. Decizia luată în luna octombrie de Curtea Supremă de casare a sentinței de condamnare la moarte a lui Asia Bibi a dus la izbucnirea de proteste violente conduse de extremiști religioși care susțin legile dure antiblasfemie, în vreme ce latura mai liberală a societății pakistaneze îndemna la eliberarea ei.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău