Asasinarea primarului din Gdansk | O persoană a fost reținută

  • 21 Ianuarie 2019 17:56
Asasinarea primarului din Gdansk | O persoană a fost reținută

Responsabilul serviciului de securitate în timpul festivității în cursul căreia primarul din Gdansk a fost înjunghiat a fost reținut, a anunțat luni parchetul polonez, care îi reproșează că a făcut "declarații false" privind circumstanțele atacului, relatează AFP.

"Dariusz S. (legea poloneză interzice publicarea numelui persoanei reținute - n.r.) a transmis poliției o plachetă de identificare 'Media' pentru a masca neglijențele în organizarea securității în cursul evenimentului", a declarat o purtătoare de cuvânt a Parchetului din Gdansk, Grazyna Wawryniuk.

Însă, conform primelor rezultate ale anchetei, agresorul, Stefan W., inculpat pentru uciderea primarului Pawel Adamowicz, "nu purta acest tip de plachetă în momentul comiterii actului său", a precizat ea.

Dariusz S., care a fost arestat la domiciliul său, este de asemenea suspectat că l-a împins pe unul dintre subordonații de la firma de pază să facă declarații false, a adăugat purtătoarea de cuvânt. El riscă o pedeapsă care poate ajunge până la opt ani de închisoare.

În ceea ce îl privește, Stefan W., arestat imediat fără a opune rezistență, riscă pedeapsa de închisoare pe viață. El respinge acuzațiile care i se aduc.

La 13 ianuarie, acest locuitor din Gdansk, în vârstă de 27 de ani, proaspăt ieșit din închisoare, unde a stat peste cinci ani pentru spargeri de bănci, a urcat, înarmat cu un cuțit, pe scena de unde Pawel Adamowicz prezenta rezultatele unei mari colecte organizate de o organizație de caritate pentru a ajuta spitalele pentru copii.

Mama agresorului a informat poliția înainte de ieșirea sa din închisoare că fiul său este periculos și că avea planuri de a comite un act spectaculos pentru a se răzbuna pentru condamnarea sa, pe care o considera nedreaptă.

Dar se pare că acest avertisment nu a dus la nicio acțiune din partea poliției.

Sâmbătă, Polonia și-a luat rămas bun de la primarul din Gdansk în cursul unei ceremonii emoționante care a adunat zeci de mii de persoane, întrebându-se în același timp dacă nu cumva discursul urii extrem de prezent în politică nu a influențat gestul atacatorului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău